Vloertegels

Vloertegels zijn nog altijd een ideale vloerbekleding, ze zijn niet ontvlambaar, hygiënisch en gemakkelijk naar onderhoud toe.

Ze bestaan ook naar ieders smaak en budget. De tijd dat bijna in iedere woning dezelfde tegeltjes lagen, ligt al lang achter ons.

In overleg met de klant wordt bepaald welke tegels het meest geschikt zijn voor de ruimte waarin ze moeten komen. Wij geven vrijblijvend advies naar formaat, kleur en soort materiaal. Wij plaatsen zowel natuursteen als keramische tegels.

Natuursteen en keramische tegels mogen dan veel gemeenschappelijke kenmerken vertonen, er zijn ook belangrijke verschillen.

Natuursteen is het resultaat van een geologisch proces dat duizenden jaren geduurd heeft. Geen bandwerk of uniforme machinale productie, maar wel ontginnen, vervoeren, versnijden en verwerken van natuursteen. Elke tegel is uniek.

Keramische tegels bestaan uit gebakken aarde en mineralen.

Fabrieksmatig zijn er verschillen tussen de tegels gecreëerd om op die manier een natuurlijker uitzicht te verkrijgen, zoals bij tegels uit natuursteen.

Natuurlijke materialen stralen immers een zekere klasse uit. Dat gaat in de meeste gevallen gepaard met een hogere prijs. Bovendien is natuursteen niet per se slijtvaster of onderhoudsvriendelijker dan keramische tegels.

Natuursteen is meestal wat duurder dan keramische tegels, hoewel het prijsverschil sterk gedaald is. Anderzijds heb je ook exclusieve keramische tegels waar een hoog prijskaartje aan vast hangt.

Duurzaamheid zou in principe geen argument mogen zijn om keramische tegels boven natuursteentegels te verkiezen.

Kijk maar naar oude kerken en kastelen waar bepaalde soorten de tijd en het weer al lang trotseren. Dat is weliswaar niet voor alle natuursteensoorten het geval.

Hoog kwalitatieve gebakken keramische tegels uit de hoogste slijtageklasse kunnen op dit vlak de vergelijking met de duurzaamste natuursteensoorten goed doorstaan.

Keramische tegels hebben bovendien het voordeel dat ze bestand zijn tegen zuren of andere chemische stoffen.

 

Heb je nog vragen over vloeren of tegels?

Stuur ons gerust een mailtje. Wij staan steeds voor jou klaar.

Contacteer ons »

Volg ons via Facebook